Z dialogom in sodelovanjem med občinami do boljših pogojev v regiji

Datum objave: 15. 2. 2019
Novice

Pomurje je ena od dvanajstih statističnih regij v Sloveniji, s skupno 27 občinami. Te se trudijo delovati v javno dobro in v dobrobit svojih občanov. Pri tem se soočajo z izzivi in težavami, ki presegajo občinske meje. Parcialno reševanje tovrstnih vprašanj po posameznih občinah ne daje dolgoročnih učinkov. Pristopiti je potrebno sistematično in na ravni celotne regije, če želimo rezultate, ki so trajni in trajnostni. 

S tem namenom deluje Svet pomurske razvojne regije (Svet regije). Člani Sveta regije so pomurske županje in župani ter predsednik madžarske samoupravne narodne skupnosti. Povezujejo se in sodelujejo s skupnim ciljem: v svojih občinah in posledično v regiji ustvariti pogoje privlačne za življenje in delo.  

V začetku tega tedna so se članice in člani Sveta regije ponovno sestali v Murski Soboti, da bi v sodelovanju sprejeli odločitve regijskega pomena. Tokrat so pozornost med drugim namenili poslovnim conam, kolesarskim povezavam in vodooskrbi med občinami, pripravi strategije razvoja pomurske regije, poplavni ogroženosti ter smiselnosti ustanovitve samostojne pomurske pokrajine. Sicer se Svet regije posveča tudi drugim temam pomembnim za regijo, kot so obramba pred točo, razvoj podeželja, izobraževanje, sociala, trajnostna mobilnosti, turizem in enotna vizija regije. 

Da boste obveščeni o regijskem razvoju in priložnostih, ki jih ta ponuja vam, nas spremljajte na naši spletni strani in Facebook profilu

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem