Začeli smo Potujočo akademijo kreativnega turizma

Datum objave: 19. 9. 2020
Novice

Naše domneve so bile pravilne. Ponudniki na področju turizma si želijo povezovanja, sodelovanja in izobraževanja. To je potrdilo že število prijav na laboratorije kreativnega turizma. Na posamezne laboratorije je prispelo več kot trikrat več prijav od predvidenega števila udeležencev.

Dodatno potrditev pa smo projektni partnerji prejeli še na prvem laboratoriju, ki je potekal na mariborskem letališču. Udeleženci delavnice so izpostavili, da so prišli iskat predvsem nova znanja in poznanstva in večkrat poudarili, da bi turizem v naši regij še bolj zablestel, če bi bilo med ponudniki več sodelovanja in povezovanja.

Prvi izmed serije laboratorijev je bil posvečen razvoju produktov v kreativnem turizmu. Izkušeni mentorji in predavatelji so poskrbeli, da smo preučili vse pomembne vidike oblikovanja turističnih produktov in se v novi veščini oblikovanja preizkusili kar takoj. V popoldanskih urah pa so imeli vsi udeleženci možnost individualnih posvetov s strokovnjaki, kjer so lahko preverili svoje ideje, pridobili nasvete in konkretne odgovore na morebitna vprašanja.

Foto: Boštjan Selinšek

V naslednjih tednih se bomo še srečali. Razpisani so naslednji laboratoriji:

  • 23. 9. 2020, Ptuj: Laboratorij razvoja produktov v kreativnem turizmu II.
  • 15. 10. 2020, Lovrenc na Pohorju: Laboratorij o marketingu v kreativnem turizmu 
  • 6. 11. 2020, Murska Sobota: Laboratorij na temo pravnih in organizacijskih okvirjev v kreativnem turizmu
  • 18. 11. 2020, Slovenska Bistrica: Laboratorij o vodniških znanjih

Več informacij najdete na povezavi.

Obveščali pa vas bomo tudi na naši Facebook strani.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem