Zaključna konferenca projekta Adrilink

Datum objave: 19. 1. 2023
Novice

11 partnerjev iz 6 držav, se je sestalo na zaključni konferenci projekta Adrilink, ki se je odvijala 17. in 18. februarja v Moravskih Toplicah. Predstavljeni so bili rezultati projekta, dosežki in strategija za prihodnost. Partnerji iz Italije, Albanije, Grčije, Hrvaške, BiH, Srbije in Slovenije, so se v okviru projekta Adrilink, ukvarjali predvsem z zmanjšanjem sezonskosti turističnega obiska in spodbujanjem obiska naravne in kulturne krajine skozi vse leto.


Če bi si radi tudi v živo ogledali nekaj rezultatov projekta pri nas, v hribu nad vasjo Domanjševci, najdete Interpretacijski center za ohranjanje temnega neba opremljen s sodobno IKT opremo, ki vam ponuja vpogled v nočno nebo in nočno življenje narave.

   

Ustavite se lahko tudi na razgledni ploščadi, ki vam bo s pomočjo interaktivnih plošč, pomagala spoznati razsežnosti svetlobnega onesnaževanja. 

   

Lahko pa se preprosto odpravite na 9 km dolgo učno pot Boberček, na kateri si boste ogledali interpretacijski center, sprehodili po močvari, obenem pa lahko obiščete še center Aqualutra in spoznate vidro. 

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem