Znak Slovenia Green odslej viden na največjih rezervacijskih platformah

Datum objave: 18. 8. 2021
Novice

Slovenska turistična organizacija je sklenila sodelovanje s spletno platformo ETHYK, kar bo omogočalo označevanje ponudnikov z znakom Slovenia Green na rezervacijskih portalih Expedia, Booking.com in Hostel World.

V okviru Zelene sheme slovenskega turizma (ZSST) in znamke Slovenia Green si STO prizadeva promovirati Slovenijo kot zeleno destinacijo in ravno to je eden izmed razlogov za nastalo sodelovanje s platformo ETHYK. Vsi uporabniki, ki si bodo nadomestili vmesnik ETHYK, bodo tako lažje našli turistične storitve in nastanitvene obrate, ki si prizadevajo za odgovoren odnos do okolje, vsem ponudnikom, ki so nosilci znaka Slovenia Green pa bo tako omogočena večja vidnost.

Platforma ETHYK preko vmesnika olajša iskanje in rezervacijo nastanitev s trajnostnim ali okoljskim certifikatom na kar 16 različnih spletnih platformah. Ustanovljena pa je bila z namenom, da bi spletno nakupovanje naredila bolj etično in trajnostno, saj želja po tem med potrošniki obstaja.

Raziskava portala Booking.com, opravljena v letu 2020, kaže na to, da je povpraševanje po okolju prijaznih nastanitvah iz leta v leto večje, saj je kar 82% vprašanih povedalo, da je za njih trajnostni način potovanja zelo pomemben.

VIR: STO

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem