Znova izplačilo dela plače za redno delovno uspešnost javnim uslužbencem

Datum objave: 24. 7. 2020
Novice

Do 30. junija 2020 javnim uslužbencem in funkcionarjem ni pripadal del plače za redno delovno uspešnost.

Tako je bilo določeno s 4. členom Zakona o ukrepih na področju plač in drugih stroškov dela v javnem sektorju za leti 2020 in 2021. Navedeni varčevalni ukrep pa se je sprostil s 1. julijem 2020, ko se začne v skladu z določbami Zakona o sistemu plač v javnem sektorju (ZSPJS) in določbami Kolektivne pogodbe za javni sektor (KPJS) redna delovna uspešnost ponovno izplačevati. 

Skupen obseg sredstev za plačilo redne delovne uspešnosti po zakonu o sistemu plač v javnem sektorju znaša najmanj dva in ne več kot pet odstotkov letnih sredstev za osnovne plače, obseg pa se za vsako leto določi s kolektivno pogodbo oziroma z aneksom k pogodbi.

MJU je pripravilo pojasnila oziroma usmeritve glede izplačila redne delovne uspešnosti ob upoštevanju veljavnih določb, ki jih najdete TUKAJ.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem