Javni razpis za sofinanciranje priprave in izvedbe aktivnosti Evropskega tedna mobilnosti v letu 2021

Datum objave: 27. 5. 2021
11.06.2021
Razpis

Namen javnega razpisa

Namen razpisa je ozaveščanje in promocija trajnostne mobilnosti skozi vse leto, kar pomeni izvedbo ukrepov, ki imajo dolgoročnejši vpliv na prebivalce v slovenskih občinah ter jih aktivno spodbujajo k spremembi potovalnih navad in načinu razmišljanja v bolj trajnostno naravnane kot je hoja, kolesarjenje, uporaba javnega prevoza, skupne vožnje, parkiranje zunaj mestnih jeder, itd. Glede na trenutno stanje na področju trajnostne mobilnosti v Sloveniji je poleg izvedbe ETM v času med 16. in 22. septembrom nujno potrebno aktivnosti promocije in ozaveščanja o trajnostni mobilnosti vsebinsko obogatiti ter časovno razširiti.

Predmet javnega razpisa

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje aktivnosti občin v zvezi s pripravo in izvedbo aktivnosti ozaveščanja in promocije v okviru Evropskega tedna mobilnosti v letu 2021 (v nadaljevanju ETM 2021). Javni razpis je namenjen za izvedbo naslednjih desetih vrst aktivnosti:

  • A – Vključevanje lokalnega gospodarstva v promocijske aktivnosti ETM,
  • B – Delavnice za starejše »Ostanimo mobilni«,
  • C – Promocijska kampanja o javnem prevozu,
  • D – Uvedba prevozov na klic,
  • E – Aktivno v vrtec ali šolo,
  • F – Šolska ulica,
  • G – Parkirni dan,
  • H – Popravljalnica in izmenjevalnica koles,
  • I – Otroci in javni prostor,
  • J – Peš kažipoti.

Predmet sofinanciranja je lahko tudi izvedba posamezne dejavnosti med letom (npr. peš kažipot v okviru aktivnosti J) ter njena predstavitev širši javnosti v tednu med 16. 9.– 22. 9. 2021. Občina lahko od podpisa pogodbe o sofinanciranju do ETM 2021 že izvede del aktivnosti ali prične z izvedbo pred uradnim začetkom ETM 2021, vendar mora skladno z minimalnimi zahtevami le te izvesti tudi v tednu od 16. 9.– 22. 9. 2021. Predmet sofinanciranja so le upravičeni stroški, ki nastanejo od datuma objave javnega razpisa do 31. 10. 2021.

Pogoji za sodelovanje oz. potencialni upravičenci: 

Na javni razpis se lahko prijavijo posamezne občine v Republiki Sloveniji, ki sodelujejo v ETM 2021, kar se izkaže s podpisano listino o sodelovanju. Vloge drugih subjektov, bodisi pravnih bodisi fizičnih oseb, bodo zavržene in ne bodo obravnavane.

Razpisnik: Ministrstvo za infrastrukturo

Rok: Rok za dospelost vloge v skladu z navodili iz razpisne dokumentacije je 11. 6. 2021 do 12.00.

Povezava do razpisa

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem