Gonilo razvoja je človek

Datum objave: 21. 11. 2018
21. 11. 2018
Novice

Na delavnici, ki je potekala v sklopu priprave strategije razvoja regije za naslednjih 15 let, smo pod drobnogled postavili človeške vire. Spraševali smo se, kako krepiti kompetence človeka, da se znajde v svetu, ki se nenehno spreminja.

V razmišljanje nas je uvedla izr. prof. Simona Šarotar Žižek (EPF UM) z orisom trenutnega stanja na področju človeških virov v regiji. Upoštevaje te okoliščine smo si udeleženci delavnice v razpravi prizadevali k poenotenju glede razvojnega koncepta za Pomurje, ki bo temeljil na samozavestnih, odločnih, izobraženih, predvsem pa ustvarjalnih ljudeh. Le takšni bomo zmogli stopiti v korak s preostalo Evropo in hitrim vlakom sprememb v globalizirani družbi.

V delavnici so sodelovali zaposleni na srednjih šolah, ljudskih univerzah, v gospodarstvu, na občinah, v domovih starejših in razvojnih agencijah. Izmenjevali smo ideje o tem, kako prebivalce regije, zlasti mlade, opremiti s potrebnimi veščinami za spopadanje z novimi okoliščinami bivanja, ki jih narekujejo robotizacija delovnih mest, prekarizacija, globalizacija, digitalizacija trga, družbenih vezi in javnega življenja, izjemno dinamičen razvoj tehnologij in delovnih procesov itd.

Sklenili smo, da bomo delali za Pomurje, ki zna opolnomočiti nižje izobražene brezposelne in ceniti ter podpreti ženske v podjetništvu, mladim pa namesto navadnih, ponudi digitalne avtoceste, ki jim bodo omogočale vse bolj razširjeno in iskano delo na daljavo.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem