Krepitev zelenih kompetenc institucij regionalnega razvoja (GreenReg)

Projekt GreenReg se osredotoča na krepitev trajnostnih kompetenc in znanja v institucijah regionalnega razvoja. Tovrstne veščine so ključnega pomena za spopadanje z izzivi čezmejnega območja, na katerem obstaja jasno izražena in utemeljena potreba po sodelovanju na področju čezmejnega varstva okolja. Specifične potrebe v povezavi z okoljem in energijo na tem območju zajemajo kompleksna strokovna področja, ki jih je potrebno naslavljati z visoko stopnjo razumevanja temeljnih konceptov in vrednot trajnostnega razvoja. 

Potreba po ozaveščanju in usklajevanju različnih okolijskih interesov za zaščito biotske raznovrstnosti, naravnih vrednot in uporabo njihovega endogenega potenciala na odgovoren način, ki je obziren do narave, predvideva kompetentne institucije z dobro razvitimi znanji in veščinami.

Projekt prav tako naslavlja priložnosti čezmejnega sodelovanja institucij regionalnega razvoja in drugih organizacij, ki zagotavljajo podporo gospodarstvu, turizmu, kmetijstvu in družbenim skupinam na programskem območju, saj namesto priložnostnega sodelovanja ob določenih projektnih aktivnostih spodbuja kontinuirano sodelovanje med organizacijami, zlasti na področju usklajene implementacije krovnih smernic trajnostnega razvoja in skupnega zasledovanja zelenih ciljev politik Evropske komisije. 

Si želite tudi vi ravnati bolj trajnostno? 

♻️ Prijavite se na Zeleni novičnik in naredite prvi korak k bolj zelenemu življenju. 

Trajnostne kompetence za trajnostni razvoj
Rezultati so tisti, ki štejejo.
Pomagali vam bomo dobro opredeliti projektne cilje za kar najboljši izkoristek vloženega dela in sredstev.
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem