KUL

  • Naziv projekta: The Creative Industries Development Centre
  • Akronim: KUL
  • Program: Kreativna Evropa
  • Partnerji: Centar za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar (Hrvaška), Inženjeri zaštite životne sredine (Serbija), Razvojni center Murska Sobota (Slovenija)
  • Trajanje projekta: 24 mesecev

Cilj projekta je pomagati posameznikom pri razvoju kreativnosti in podjetništva preko projektnih aktivnosti, tako da lahko monetizirajo svoje ustvarjalne dejavnosti. Ta projekt bo okrepil kreativne industrije v regiji z izobraževanjem, razvojem človeških virov, spodbujanjem sodelovanja med deležniki projekta, spodbujanjem inovacij ter ustvarjanjem novih delovnih mest.

Projekt je usmerjen v tri kreativne industrije: trajnostni kulturni turizem, modo in oblikovanje ter rokodelstvo. Vsak od partnerjev bo organiziral in izvajal vse aktivnosti, povezane s kreativnim sektorjem, za katerega so odgovorni. Razvojni center Murska Sobota iz Slovenije bo nadzoroval vse dejavnosti, povezane s trajnostnim kulturnim turizmom. Inženirji za varstvo okolja iz Srbije - v sodelovanju z Združenjem obrtnikov bodo organizirali dejavnosti povezane z rokodelstvom. Center za vseživljenjsko učenje in kulturo Bjelovar bo organiziral vse dejavnosti, povezane z modo in oblikovanjem.

Izobraževalni del projekta bo zasnovan v treh fazah: 1. izobraževanja in delavnice o podjetništvu, marketingu in financah; 2. izobraževanja in delavnice za spodbujanje ustvarjalnosti ter generiranje idej. Na splošno bodo izobraževanja in delavnice osredotočena na tri kreativne sektorje, ki jih ta projekt zajema; 3. mobilnost: vsak od partnerjev bo organiziral izobraževanja, delavnice in praktične vaje iz enega od omenjenih sektorjev, ki bodo potekali v partnerski državi. Prvi dve fazi bosta večinoma potekali na spletu.

Poleg izobraževanj bodo udeleženci sodelovali na sejmih in/ali razstavah, kjer bodo predstavljali svoje lastno ustvarjalno delo. Vsak od partnerjev bo zbral najmanj 15 udeležencev. Cilj tega projekta je, da se na področju kreativnih industrij izobražuje najmanj 45 ljudi, ki bodo lahko uporabili pridobljeno znanje pri svojem ustvarjalnem delu in jim bo v pomoč pri strokovnem razvoju.

Cilj projekta je podpreti posameznike pri razvoju njihove kreativnosti in podjetniških sposobnosti ter jim omogočiti ustrezno usposabljanje.
Rezultati so tisti, ki štejejo.
Pomagali vam bomo dobro opredeliti projektne cilje za kar najboljši izkoristek vloženega dela in sredstev.
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem