PONI Pomurje - Podjetno nad izzive v pomurski regiji

Razvojni center Murska Sobota v okviru instrumenta Dogovor za razvoj regije izvaja projekt PONI Pomurje za območje celotnega Pomurja.

Projekt PONI Pomurje predstavlja model podjetniškega usposabljanja, v okviru katerega udeleženci v času štirih (4) mesecev, kolikor traja zaposlitev v programu, razvijejo in realizirajo lastno podjetniško idejo. To dosežejo skozi celostni program podjetniških usposabljanj, skozi mentorstvo in nudenje vsestranske pomoči udeležencem pri uresničevanju njihovih poslovnih idej. 

Glavni cilj projekta PONI je ustanovitev novih podjetij, ki jih bodo preko podjetniškega usposabljanja odprle osebe s podjetniško idejo. Za spodbuditev podjetniške aktivnosti in uspešen razvoj poslovnih idej je namreč v prvi fazi potrebna vsebinska podpora, ki bo udeležencem na voljo s strani notranjih in zunanjih mentorjev, zunanjih strokovnjakov in podjetnikov.

Program usposabljanja udeležence pelje vse od razvoja poslovne ideje do izdelave poslovnega modela in poslovnega načrta ter jih celostno seznani z vsemi pomembnimi področji v podjetništvu.

Kaj ponuja PONI Pomurje?

  • 4 - mesečno redno zaposlitev.
  • Podjetniška usposabljanja.
  • Mentorstvo in pomoč pri razvoju poslovne ideje ter izdelavi poslovnega načrta.
  • Delo s somišljeniki in mreženje s podjetniki.
  • Pomoč pri uresničitvi poslovne ideje.
  • Možnost individualnih izobraževanj.

Projekt se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020«, prednostne osi 3 »Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«, v okviru izvajanja prednostne naložbe 3.1 »Spodbujanje podjetništva, zlasti z enostavnejšim izkoriščanjem novih idej v gospodarstvu in pospeševanjem ustanavljanja novih podjetij, tudi prek podjetniških inkubatorjev«, specifičnega cilja 3.1.1: »Spodbujanje nastajanja in delovanja podjetij, predvsem start-up podjetij«.

Projekt je delno financiran s strani Evropske unije in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in delno s strani Republike Slovenije.

https://www.eu-skladi.si/

PONI POMURJE je podjetniško usposabljanje 80 oseb iz Pomurja.
Rezultati so tisti, ki štejejo.
Pomagali vam bomo dobro opredeliti projektne cilje za kar najboljši izkoristek vloženega dela in sredstev.
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem