P.A.K.T. (Potujoča Akademija Kreativnega Turizma)

P.A.K.T Potujoča Akademija Kreativnega Turizma je odgovor na rastoče potrebe področja in povpraševanje obiskovalcev Vzhodne regije. Hiša! bo na Ptuju, v Mariboru, Slovenski Bistrici, Radljah ob Dravi in Murski Soboti v sodelovanju z lokalnimi partnerji v letu 2020 izvedla sondiranje potreb deležnikov na področju kreativnega turizma, izvedla pet enodnevnih laboratorijev, ki bodo odgovarjali na aktualne potrebe akterjev s področja kulturnega turizma, vzpostavila Online baze podatkov ter zasnovala mrežo akterjev privatnega in javnega sektorja v Vzhodni kohezijski regiji in nacionalnih služb. S tem se bo pričela vzpostavljati prepotrebna mreža regionalnih ponudnikov kreativnega turizma, ki bo lahko že naslednje sezono postregla z novimi skupnimi produkti.

Kreativni turizem so turistične vsebine in produkti, ki izhajajo iz okolja, spodbujajo interakcijo udeležencev, omogočajo osebnostno rast in učenje obiskovalcev ter temeljijo na tesnem odnosu med podajalcem in obiskovalcem.Tako nudi atraktivno rešitev za manjše destinacije, ki ne želijo množičnega turizma in se zaradi možnosti vključevanja domačih in regionalnih gostov (Avstrija, Madžarska, Hrvaška, Italija) lahko nudi tudi kot rešitev za razmere po Covid 19.

Projekt P.A.K.T. je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost in ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Rezultati so tisti, ki štejejo.
Pomagali vam bomo dobro opredeliti projektne cilje za kar najboljši izkoristek vloženega dela in sredstev.
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem