Roma influencers

Skupaj želimo preko navdihujočih uspešnih zgodb posameznih Romov in Rominj spodbuditi mlade Rome k aktivni participaciji v družbi. S poudarkom na pozitivnih zgodbah o uspehu, projekt namerava izboljšati samozaupanje in motivacijo mladih Romov.

Projekt "Roma Influencers" je namenjen izpostavljanju navdihujočih zgodb uspešnih Romov in Rominj, ki so s svojim delom in vizijo pustili globok pečat v naši družbi ter močno prispevali k razvoju romske skupnosti. S partnerji iz Slovenije, Nemčije in Hrvaške smo se povezali v tem duhu skupnosti ter združili moči, da bi podelili te inspirativne zgodbe.

Naš cilj je spodbuditi mlade Rome k aktivni participaciji v družbi. Prek pozitivnih zgodb o uspehu želimo izboljšati njihovo samozaupanje in motivacijo. Projekt "Roma Influencers" je del programa Erasmus+, kar pomeni, da ga podpira Evropska unija. Skupaj z našimi partnerji iz treh različnih držav delujemo v duhu enotnosti, ki jo simbolizira naša zastava Evropske unije, in zelenega srca, ki predstavlja našo predanost trajnostnim spremembam.

Trajanje projekta:1.10.2023 - 31.3.2025

Partnerji projekta:

  • Ljudska univerza Zavod za izobrazevanje odraslih in mladine Lendava
  • Razvojni center Murska Sobota
  • Institut für Roma und Minderheiten e.V.
  • Udruga za obrazovanje Roma - "UZOR"

Program: Erasmus+

Rezultati so tisti, ki štejejo.
Pomagali vam bomo dobro opredeliti projektne cilje za kar najboljši izkoristek vloženega dela in sredstev.
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem