Spodbujanje inovativnega trajnostnega turizma v Pomurju (Adrilink)

Program Interreg ADRION 2014-2020

Projekt Adrilink omogoča opredelitev posebnosti vključenih regij, z implementacijo novih digitalnih tehnologij pa vzpostavlja inovativen sistem turistično-informacijskih storitev. Osredotoča se na spodbujanje krajinskega turizma v jadranski regiji, z oblikovanjem mreže krajinskih interpretacijskih centrov. 

Ti so zasnovani kot vozlišča izbranih tematskih poti, digitalno povezanih preko IKT platforme, ki zagotavlja celostno upravljanje turističnih storitev ter spodbujanje inovativnih rešitev. Projekt zagotavlja nov model trajnostnega upravljanja turizma, katerega cilj je zmanjšati sezonskost turističnega obiska, in sicer s pomočjo valorizacije naravne in kulturne krajine, ki jo je mogoče obiskati skozi vse leto. 

Načrt vzpostavitve krajinskega interpretacijskega centra (LIC) je na voljo na tej povezavi.

Projekt je financiran s strani Evropskega regionalnega razvojnega sklada (ERDF) in Instrumenta za predpristopno pomoč (IPAII).

Inovativnost na področju turizma v Pomurju
Rezultati so tisti, ki štejejo.
Pomagali vam bomo dobro opredeliti projektne cilje za kar najboljši izkoristek vloženega dela in sredstev.
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem