Spodbujanje trajnostnih rešitev javnega prevoza (SMACKER)

V okviru projekta SMACKER bomo preučili vprašanja povezana z mobilnostjo v obrobnih in ruralnih območjih za spodbujanje prevoznih storitev, ki se prilagajajo potrebam uporabnikov, z namenom doseganja boljše in učinkovitejše povezanosti lokalnih in regionalnih sistemov z glavnimi transportnimi koridorji in vozlišči. Aktivnosti projekta obsegajo izvajanje »mehkih« ukrepov (kampanje za spremembo vedenja uporabnikov) kakor tudi izvedbo pilotnih aktivnosti (storitev mobilnosti) za spodbujanje trajnostnih rešitev javnega prevoza na območjih z nizko gostoto poseljenosti.

SMACKER bo podpiral lokalne skupnosti pri preoblikovanju storitev javnega prevoza tako, da bodo le-te skladne s potrebami uporabnikov. V ta koordiniran proces sooblikovanja bodo vključeni lokalni/regionalni partnerji kakor tudi drugi deležniki. Hkrati bomo projektni partnerji spodbujali uvajanje novih storitev mobilnosti ter izvajali motivacijske kampanje za popularizacijo storitev javnega potniškega prometa med prebivalci in turisti. V projektu SMAKER bodo uporabljeni tudi inovativni pristopi uporabe igrifikacije in »drezanja« uporabnikov s pomočjo informacijske tehnologije.

Pilotni projekt SMACKER bo izveden tudi v Murski Soboti, kjer bodo partnerji projekta preizkusili storitev javnega potniškega prometa, ki se odziva na potrebe uporabnikov. Tako bodo preučene možnosti in uporabnost čezmejne povezave z avstrijsko Radgono oziroma možnosti novih povezav znotraj Pomurja. 

Pilotni projekt bo izveden tudi v Murski Soboti
Rezultati so tisti, ki štejejo.
Pomagali vam bomo dobro opredeliti projektne cilje za kar najboljši izkoristek vloženega dela in sredstev.
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem